Het doel van dit 5-jarige project is om technische oplossingen te vinden voor de bestrijding van de virale vergelingsziekte, die tot 50% opbrengstverlies kan veroorzaken. Samen met Deleplanque, ITB (Het Franse bieteninstituut) en INRAE werkt Strube Research aan oplossingen. Alle partners van het programma worden hieronder voorgesteld:
Deleplanque is een onafhankelijk Frans zaadbedrijf dat zich richt op zowel zaadproductie als -distributie en dat een groot deel van de door Strube geselecteerde suikerbietenrassen vermeerdert. Het bedrijf heeft 50 mensen in dienst en heeft een omzet van €50 miljoen. De familie Deleplanque en haar werknemers hebben een meerderheidsbelang in het bedrijf, evenals Unigrains, een gespecialiseerde investeerder in de landbouw- en agrovoedingssector. De zaadbusiness van Deleplanque is gelijk verdeeld tussen de productie van suikerbieten, hybride granen, zonnebloemen en groentezaden van ongeveer 5.000 hectare, en de distributie van bieten, hybride rogge, zonnebloemen, soja en bodembedekkers. Het bedrijf heeft 3 zaadstations en werkt met een netwerk van 500 medewerkers. Deleplanque is sinds 2018 mede-eigenaar van Strube D&S GmbH.
Strube Research brengt de toekomstgerichte onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten van Strube D&S GmbH op een geconcentreerde manier samen. Strube Research ontwikkelt en vermeerdert suikerbiet-, tarwe-, zonnebloem- en roggevariëteiten die gezond, efficiënt en van hoge kwaliteit zijn. Met behulp van traditionele veredelingsmethoden en geavanceerde plantenbiotechnologie is Strube Research zaadveredeling de partner voor landbouw, industrie en handel. Strube Research werkt in high-tech laboratoria, met state-of-the-art technologie en de modernste serres, en verbetert voortdurend de kwaliteit van zijn zaden.
ITB is een organisatie voor toegepast landbouwonderzoek, tevens de interprofessionele organisatie voor de suikerbietenindustrie: bietentelers en fabrikanten van suiker, alcohol en ethanol. Het is de belangrijkste technische referentie voor productiviteit en concurrentievermogen in de suikerbietindustrie.
INRAE, is het nationale onderzoeksinstituut voor landbouw, voeding en milieu is op 1 januari 2020 opgericht. Het is het resultaat van een fusie tussen Inra, het Franse nationale instituut voor landbouwonderzoek, en Irstea, het Franse nationale instituut voor onderzoek in wetenschap en technologie voor milieu en landbouw.